Gellak behandelingen

Gellak

Inmiddels is Gellak steeds populairder geworden en wordt het vaker gebruikt dan normale nagellak waarbij je soms minuten lang moest wachten tot de gellak volledig droog was. Met gellak is dit verleden tijd. We leggen je graag uit wat een gellak bij Beaute boutique inhoudt en delen de voor en nadelen met je.

 

Is gellak schadelijk voor de natuurlijke nagels?

Het antwoord hierop is : nee. Wanneer de nagels in goede staat zijn en goed worden verzorgd thuis met een nagelriemolie en de gellak zorgvuldig word aangebracht en ook wordt verwijderd is dit niet schadelijk voor de nagels. Natuurlijk is het niet verstandig om je gellak zelf eraf te pulken of verkeerd te verwijderen. HIerdoor kan dus wel schade worden toegebracht aan de nagels.

 

Ook wanneer er te veel op de natuurlijke nagels geveild wordt kunnen de nagels beschadigen. Daarom dat wij ervoor kiezen om dat zo min mogelijk te doen. Mooi gelakte nagels zijn mooi, maar gezonde gelakte nagels zijn nog veel mooier!

 

Tijdens de gellak behandeling maken we gebruik van een rubberbase. Dit is een basislak die onder de gellak gaat. Het is een verstevigende gel waarmee de gellak langer blijft zitten. Wanneer gellak alleen niet voldoende is zou je kunnen kiezen voor Biab met gellak. Hiervoor word een meerprijs gerekend.

Hoelang blijft gellak goed?

De hechting van gellak heeft met een aantal punten te maken.

 

Ten eerste hangt het af of je nagels veel belast worden. Werk je in de schoonmaak? Dan adviseren wij om handschoenen te dragen. Chemische schoonmaakmiddelen worden tasten gellak aan en kan ervoor zorgen dat de lak sneller dof word of dat de lak loslaat van je eigen nagels. Ook wanneer je de nagels als gereedschap gebruikt, kan het product sneller loslaten van de nagel.

 

Gellak is natuurlijk kwetsbaar voor invloeden van buitenaf en hebben daarom ook veel te voorduren. 

 

Na de behandeling

Na de behandeling is het belangrijk om de nagels goed te blijven verzorgen. Dit doe je het beste door minstens een maal daags de nagels te verzorgen met een nagelriemolie (te verkrijgen in de salon) Tijdens een gellak behandeling wordt er vocht en vet ontrokken aan de nagel, dit kun je het beste terug aanvullen met een verzorgende olie. Ook blijven op deze manier de nagelriemen soepel en neemt het minder tijd in beslag deze weer netjes te maken tijdens een tweede behandeling. Als laatst zorgt het er ook voor dat de gellak nog beter en langer blijft zitten! Want hoe verzorgder de nagel hoe beter de hechting.

 

 

de nazorg voor thuis is:

  • De gellak niet pulken/trekken
  • Vermijdt schoonmaakmiddelen
  • Vermijdt dat de nagels overmatig week worden door water
  • Knip de nagels niet zelf, dit zorgt ervoor dat de gellak los laat
  • Verwijder de lak niet zelf
  • Olie een of twee maal daags met dadi oil
  • Gebruik je nagels niet als gereedschap

 

Tijdens de behandeling

Voor het beste resultaat bereiden we de nagels voor op de gellak behandeling. Dit houdt in;

  • Het in vorm vijlen van de nagels
  • Nagelriemen behandelen
  • Het aanbrengen van een prep

Tijdens de behandeling proberen wij het vijlen OP de nagel zoveel mogelijk te vermijden. De velletjes rond de nagelriemen verwijderen wij wel van de nagelplaat, maar de nagel zelf willen wij graag in takt houden. 

 

Een gellak behandeling is heel mooi te combineren met een manicure behandeling en/ of een russian manicure

 

Spa manicure: Hierbij krijgen de handen een mini spa behandeling die bestaat uit het scrubben van de handen, een handmasker en een relaxte handmassage. Een ontspannings behandeling voor je nagels.

Russian manicure: Een russian manicure is gericht op het verwijderen van ruwe velletjes rondom en op de nagelriemen. Dit zorgt voor een strakker resultaat voor de gellak behandeling & de gellak gaat langer mee, omdat het lijkt alsof de gellak minder snel uitgroeid.

Hoe wordt de gellak verwijderd?

De gellak word verwijderd door middel van de base coat weg te frezen met een freesmachine. Het basislaagje blijft achter op de natuurlijke nagel. Ook hierbij wordt er niet teveel op de eigen nagel geveild. Het basislaagje wordt afgeweekt door middel van een gellak remover. Daarna kan de lak er af gehaald worden. Wil je nieuwe gellak laten aanbrengen? Dan kan dat direct. Wil je geen nieuwe gellak? dan worden de nagels nadien gehydrateerd en gevoed met dadiolie.

 

Gellak op eigen nagels
Gellak met nailart
Gellak Leerdam
Nagelverlenging leerdam