Microneedling

 

 Wil je graag een nieuwe start maken met je huid en je huid verbeteren op hoog niveau? Dan is microneedling zeker een mooie intensieve behandeling waarbij je veel resultaat kan behalen.

 

Microneedling klinkt als een heftige behandeling door het woord ´needle´. Toch is dit niet het geval.

 

Sommige mensen wie doorgaans een gevoellige huid hebben , kunnen de behandeling als gevoellig ervaren. Echter ervaart een groot deel de behandeling als weinig tot niet gevoellig of pijnliijk.

 

Gelukkig maar, want microneedling heeft een heleboel voordelen. Het zorgt er onder andere voor dat het natuurlijke helingsproces op gang wordt gezet. Hierdoor is het mogelijk om het volgende te behandelen:

  • Fijne lijntjes/ Verslapte huid
  • Pigment vlekjes
  • Rosacea/roodheid
  • Acne littekens
  • Striae of littekens op het lichaam
  • Hydratatie
  • -Fijnere poriestructuur

Microneedling is een echte investering voor de huid, en met name ook voor langere termijn. Het beste resultaat wordt geboekt in combinatie met een kuur van meerdere behandelingen. Het aangemaakte collageen (wat voor het resultaat zorgt) zal hierna 1 tot 2 jaar in de huid blijven tot het wordt afgebroken. Om het resultaat te behalen is het daarom aan te raden om een enkele behandeling 3 a 4 keer per jaar te herhalen.

 

Voor tijdens & na de behandeling

Voor de behandeling zorgen we ervoor dat de huid goed voorbereid is op de microneedling behandeling. Voorafgaand zal er altijd een intake plaatsvinden om te kijken of de behandeling geschikt is voor het huidtype. 

 

Tijdens de behandeling zullen we per gebied met verschillende dieptes gaan werken in de huid. Het is de bedoeling dat de huid egaal rood wordt. Zodra dit is bereikt kunnen we verder gaan naar het volgende gebied. Tijdens het needlen onstaan kleine kanaaltjes in de huid. Door deze open kanaaltjes kan het serum waarmee we needlen tot de diepere lagen van de huid trekken (dermis). Dit is met een normale gezichtsbehandeling niet te bereiken, omdat deze kanaaltjes dan niet open staan.

 

Na de behandeling zal er een verkoelend masker aangebracht worden en een oilelixer. Het is erg belangrijk dat je na de behandeling de nazorg goed opvolgt. De huid is nog niet volledig gesloten en hierdoor is het dus niet mogelijk om nadien van alles met de huid te doen. Belangrijk is dat je het gezicht weinig tot niet aanraakt, dit om overdracht van bacteriën te voorkomen. 

 

Enkel de aanbevolen producten mogen op de huid worden gebruikt, verder niks anders. Bij een kuur van 6 behandelingen ontvang je producten voor thuisgebruik, zodat we het beste resultaat kunnen gebruiken. Tot 3 dagen na behandeling kan het zo zijn dat de huid als het ware ontgift. Ook begint dan het helingsproces. Dit zal binnen 3 dagen ook weer verdwijnen. Je kunt het volgende ervaren:

-Schilfers

-Droge/trekkerige huid

-Puistjes

 

Afhankelijk van hetgeen wat behandeld wordt, word een microneedling na 4 tot 6 weken herhaald. In sommige gevallen zal dit 2 weken zijn.